BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Groothertog Henri en prins Albert blijven lid IOC

Groothertog Henri van Luxemburg en prins Albert van Monaco zijn maandag herkozen als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Dat heeft het IOC bekendgemaakt. De verkiezing vond plaats op de slotdag van het 128e Congres in Kuala Lumpur. FIFA-baas Sepp Blatter liet zich daar niet herkiezen.

Anders dan koning Willem-Alexander vinden Henri en Albert het geen bezwaar om hun functie als staatshoofd te combineren met lidmaatschap van het IOC. De koning, die net als groothertog Henri in 1998 lid werd, trok zich in 2013 terug nadat zijn moeder haar aftreden had aangekondigd. Hij had vooraf al gezegd dat beide posities onverenigbaar waren.

Prins Albert is sinds 1985 lid van het IOC. Hij heeft voor Monaco met een bobsleeteam ook een aantal keren deelgenomen aan de Olympische Winterspelen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: