BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Journalisten chanteren koning van Marokko

Twee Franse journalisten zijn in Parijs aangehouden omdat ze ervan worden verdacht dat ze de koning van Marokko hebben gechanteerd. De twee zouden mensen in het gevolg van koning Mohammed VI geld hebben afgeperst, in ruil voor hun zwijgen. Ze dreigden een boek te publiceren met aantijgingen tegen Mohammed.

Journalist Eric Laurent vroeg in juli een onderhoud met een vertegenwoordiger van de koning. "Hij zei dat hij met Catherine Graciet een boek schreef en dat hij dat niet zou uitgeven in ruil voor 3 miljoen euro", zei een advocaat van de koning tegen de krant Le Figaro.

De Franse politie werd direct op de hoogte gesteld. Tijdens een nieuwe ontmoeting donderdag, waarbij ook Graciet aanwezig was, herhaalde Laurent zijn eis. Het duo tekende zelfs een contract, waarin ze verklaarden in ruil voor 2 miljoen euro af te zien van publicatie. Daarop werden ze aangehouden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: