BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Keizerin Michiko bij uitvoering jeugdorkest Fukushima

De Japanse keizerin Michiko heeft donderdagavond in de Tokyo Opera City Concert Hall een uitvoering bijgewoond van het Fukushima Jeugd Orkest. Het was een bijzonder concert want het orkest is gevormd na de grote aardbeving en tsunami die onder meer Fukushima in 2011 trof.

Muziek werd gezien als een manier om de jeugd - middelbare scholieren - de ramp te doen vergeten en ze een kans te geven zich met iets anders bezig te houden. In het orkest zitten 51 scholieren uit zeven verschillende scholen uit Fukushima.

De jonge musici bleken ook nog eens getalenteerd en zeer toegewijd en zijn vorig jaar ook uitgenodigd om in Londen te spelen. De 80-jarige keizerin wilde ze daarom ook zelf horen en zien spelen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: