BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Keizerin Michiko van Japan heeft hartproblemen

De echtgenote van keizer Akihito heeft hartproblemen, een deel van haar hart wordt onvoldoende doorbloed. Dat bleek zondag na een CT-scan. De 80-jarige keizerin hoeft daarvoor niet onder het mes en werkt haar agenda deze week als gepland af. Dat heeft het Keizerlijk Hofagentschap laten weten.

De gezondheidsproblemen van Michiko, die al langer klaagde over pijn in haar borst, worden deels veroorzaakt door stress. Dat de keizerin kampt met onvoldoende bloedtoevoer naar een deel van de hartspier via de kransslagaders werd al verwacht. De CT-scan toonde bovendien een vernauwing van twee van de drie kansslagaders aan. Ook daarvoor hoeft Michiko niet onder het mes. Als ze meer pijn krijgt, krijgt ze wellicht medicijnen.

Keizerin Michiko heeft deze week een volle agenda. Naast een museumbezoek en concert staat een ontmoeting met een ambassadeur op de planning, schrijft het Japanse persbureau Kyodo. Zaterdag woont Michiko met haar man Akihito de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog bij. Het is dit jaar zeventig jaar geleden dat Japan op 15 augustus capituleerde nadat de Verenigde Staten op 6 augustus en 9 augustus atoombommen gooide op Hiroshima en Nagasaki.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook