BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kijken in het nieuwe woonverblijf van koning Willem-Alexander en zijn gezin

De Oranjezaal in paleis Huis ten Bosch in Den Haag is dit najaar open voor publiek. Het voormalige woonverblijf van prinses Beatrix wordt momenteel verbouwd voor de toekomstige bewoners: koning Willem-Alexander en zijn gezin. In de zaal zijn bijzondere schilderingen uit de Gouden Eeuw te zien.

De werken zijn in de periode 1648-1652 onder regie van architect-schilder Jacob van Campen gemaakt door twaalf kunstenaars. Dit gebeurde op initiatief van Amalia van Solms, die met de tientallen doeken, panelen en gewelfschilderingen een eerbetoon wilde vormen aan haar kort daarvoor overleden echtgenoot, stadhouder prins Frederik Hendrik.

De Oranjezaal is tussen 1998 en 2001 al gerestaureerd en daarom nu te bezoeken tussen 7 september en 1 november. De rest van het paleis blijft gesloten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: