BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Kindernaam George wint aan populariteit

In Engeland en Wales zijn afgelopen jaar meer jongetjes geboren die de naam George hebben gekregen. De Britse krant The Telegraph schrijft dat de naam van de zoon van de hertog en hertogin van Cambridge inmiddels populairder is dan die van William.

In een lijstje van het Office for National Statistics met meest populaire kindernamen in 2014 staat de naam van George op de zevende plek. Eerder stond de naam nog op de tiende positie. De naam William was het afgelopen jaar wat minder populair. Deze naam zakte van de achtste positie naar plek tien.

The Telegraph meldt verder dat de meest populaire jongensnaam Oliver is, gevolgd door Jack en Harry.

In het lijstje van tien meest populaire meisjesnamen komt de naam van prinses Charlotte nog niet voor, maar de Britse krant vermoedt dat de naam van de dochter van William en Catherine volgend jaar wel in het lijstje zal voorkomen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: