BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Klokken luiden voor koningin Elizabeth

De Anglicaanse bisschop van het Engelse Worcester heeft alle kerken in zijn bisdom opgeroepen om op 9 september de klokken te luiden. Dit als eerbetoon aan koningin Elizabeth. Die passeert in de avonduren van die dag het regeringsrecord (1837-1901) van koningin Victoria.

Bisschop John Inge sprak in zijn oproep van een 'heel belangrijke dag'. "Ik moedig iedereen in het diocees aan om zoveel mogelijk kerkklokken te luiden. Niet alleen vanwege de lengte van de regeerperiode van de Queen, maar ook vanwege haar prachtige christelijke leven gedurende die tijd."

Koningin Elizabeth had eerder dit jaar gevraagd geen bijzondere aandacht te besteden aan haar record. Het was tenslotte geen verdienste om langer geleefd te hebben dan Victoria, die in 1901 overleed na ruim 63 jaar op de troon. Aan de wens van Elizabeth wordt echter weinig gehoor gegeven en in haar paleizen zijn rond 9 september ook bijzondere fototentoonstellingen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: