BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bezoekt Duits-Nederlandse Legerkorps

Koning Willem Alexander woont op 27 augustus samen met minister-president Hannelore Kraft van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen de viering bij van het twintigjarig bestaan van het 1e Duits-Nederlandse Legerkorps.

De feestelijkheden vinden plaats in Münster waar ook het hoofdkwartier van het korps is gevestigd.

Koning Willem-Alexander en minister-president Kraft wonen een parade bij van de militairen van het hoofdkwartier en van de twee bataljons die het hoofdkwartier ondersteunen. Dit zijn het Verbindingsbataljon uit Eibergen en het Staf- en Ondersteuningsbataljon uit Münster.

Op het hoofdkwartier werken ruim vierhonderd militairen en burgers, van wie het merendeel uit Duitsland en Nederland komt.

Aansluitend aan de parade bezoekt de Koning samen met minister-president Kraft en de burgemeester het jaarlijkse Korpsbivak op het hoofdkwartier van het legerkorps.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook