BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander bij viering eerste lustrum ProDemos

Koning Willem-Alexander woont vrijdagmiddag 11 september in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag de viering bij van het vijfjarig bestaan van ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Tijdens de viering wordt de ProDemosprijs 2015 uitgereikt. De onderscheiding is voor een burger die zich met zijn of haar project belangeloos heeft ingezet voor de Nederlandse samenleving en met het project een positieve verandering heeft gerealiseerd. Juryvoorzitter Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, reikt de prijs uit aan deze zogenaamde Meester Burger. Bij de viering zijn vijftig 'Meester Burgers' aanwezig. Hiervan zijn er vijf genomineerd voor de prijs. De winnaar wordt ter plekke bekend gemaakt.

ProDemos heeft als doel mensen te informeren over de Nederlandse democratische rechtsstaat en organiseert activiteiten om de betrokkenheid bij diverse doelgroepen te bevorderen. Zo zijn er onder meer educatieve programma's voor scholieren op en rond het Binnenhof en worden er debatten en lezingen georganiseerd. Daarnaast geeft ProDemos door heel Nederland cursussen 'Politiek Actief' en kunnen mensen hun politieke voorkeur in kaart brengen via de StemWijzer.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook