BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent Homeless World Cup in Amsterdam

Koning Willem-Alexander opent zaterdagochtend 12 september de Homeless World Cup op het Museumplein in Amsterdam. Aansluitend woont de Koning de opening van de voetbalwedstrijden van het Nederlands damesteam tegen Argentinië en het herenteam tegen Noord-Ierland bij.

Meer dan vijfhonderd spelers van 64 deelnemende teams vertegenwoordigen hun land tijdens het wereldkampioenschap voetbal voor dak- en thuislozen. De deelnemers hebben te maken met uiteenlopende situaties, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, psychosociale stoornissen of ernstige gedrags- of financiële problemen. Straatvoetbal is voor velen niet alleen een uitlaatklep, maar ook een middel om hun leven op de rit te krijgen. Het helpt hen vriendschappen te sluiten en maakt fit, zowel mentaal als fysiek. Daarbij worden kwaliteiten en vaardigheden opgedaan om weer mee te kunnen doen in de samenleving.
 
De organisatie voor het toernooi in Amsterdam is in handen van Stichting Life Goals, in samenwerking met het Leger des Heils en de Gemeente Amsterdam. Stichting Life Goals helpt kwetsbare mensen aan de onderkant van de samenleving via sport weer mee te doen.
 
Het toernooi wordt elk jaar gehouden op een bijzondere locatie. Eerdere edities vonden plaats naast de Eiffeltoren in Parijs en op Copacabana Beach in Rio de Janeiro. Het decor voor de dertiende editie van de Homeless World Cup is een speciaal voor deze gelegenheid gebouwd straatvoetbalstadion voor het Rijksmuseum. De Homeless World Cup vindt plaats van 12 tot 19 september 2015.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: