BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent nieuw distributiecentrum Wehkamp

Koning Willem-Alexander opent woensdagochtend 23 september 2015 in Zwolle het nieuwe distributiecentrum van webwinkel Wehkamp.

Het geautomatiseerde distributiecentrum heeft een oppervlakte van 53.000m² en biedt ruimte aan 4 miljoen producten. Naast de geavanceerde logistiek heeft het gebouw een BREEAM ‘Excellent’ certificering voor duurzaamheid. Op het dak van het pand ligt een zonnepanelenveld dat voor 40% van de energiebehoefte voorziet. Ook wordt gebruik gemaakt van een warmte-koudeopslag.
 
Het nieuwe distributiecentrum vervangt het huidige distributiecentrum in Dedemsvaart dat sinds 1960 dienst heeft gedaan. Alle tweehonderd vaste medewerkers verhuizen mee naar de nieuwe locatie.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: