BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Willem-Alexander opent vernieuwd Emma Kinderziekenhuis

Koning Willem-Alexander zal op woensdag 7 oktober het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam openen.

Koning Willem-Alexander krijgt tijdens zijn bezoek een rondleiding door het academisch kinderziekenhuis. Dat biedt door de verbouwing meer privacy en voorzieningen voor de patiëntjes en hun ouders. Zo begeleidt het ziekenhuis de kinderen, maar ook hun ouders, broertjes en zusjes bij het leren hoe zij in het ziekenhuis, thuis en op school met de ziekte kunnen omgaan.

Vooral bij langdurige en herhaalde opnames is het van belang dat kinderen de aansluiting met thuis, school en hun vrienden niet verliezen. Het vernieuwde Emma Kinderziekenhuis heeft daarom ook een school, bioscoop en theater en een educatieve dienst.

Het Emma Kinderziekenhuis viert dit jaar ook haar 150-jarig bestaan. Koningin Emma werd in 1899 beschermvrouw van het Emma Kinderziekenhuis. Sinds 1988 maakt het onderdeel uit van het Academisch Medisch Centrum.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: