BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Mathilde zet zich in voor vermiste personen

De Belgische koningin Mathilde is op vrijdag 4 september aanwezig bij de viering van twintig jaar Cel Vermiste Personen, een onderdeel van de Belgische federale politie. Dat heeft het Belgische hof donderdag bekendgemaakt.

Cel Vermiste Personen houdt zich bezig met de opsporing van vermiste mensen en in het bijzonder met die van minderjarigen. Tijdens de bijeenkomst zal de koningin praten met wat werknemers van Cel Vermiste Personen. Ook staan er gesprekken met een aantal ouders van vermiste kinderen op de planning.

Mathilde is erevoorzitter van Child Focus, een stichting die zich inzet voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. In deze hoedanigheid maakt de koningin zich dus ook hard voor vermiste personen. Mathilde nam deze functie vorig jaar over van koningin Paola, zij vervulde deze functie elf jaar.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: