BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bezoekt Instrumentendepot Leerorkest in Amsterdam

Koningin Máxima bezoekt woensdag 16 september als erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs het landelijk Instrumentendepot Leerorkest in Amsterdam.

Het werkbezoek vindt plaats in het kader van muziekonderwijs op de basisschool. Koningin Máxima overhandigt tijdens het bezoek ook de 'Amalia-viool' die zij op Koningsdag in Dordrecht ontving.

De instrumenten in het depot, veelal schenkingen of nieuw aangeschaft met donaties, worden uitgeleend aan leerorkesten op scholen in Nederland en andere muziekeducatie-initiatieven. De uitleenservice neemt voor deze organisaties vaak de drempel weg van aanschaf van dure muziekinstrumenten.

Naast de functie van 'instrumentotheek' is het Instrumentendepot ook een sociale werkplaats waar instrumenten worden opgeknapt, gerepareerd en onderhouden. Hiermee biedt het depot opleidingsmogelijkheden en leerwerktrajecten voor vakopleidingen. Op deze manier worden bovendien de kosten van het onderhouden van de muziekinstrumenten laag gehouden.

Koningin Máxima spreekt tijdens het bezoek met (school)bestuurders, leerkrachten en ambassadeurs uit het platform over uitbreiding van de inzet van het instrumentendepot voor binnen- en buitenschoolse muziekeducatie. Ook bekijkt ze de werkplaats waar de instrumenten worden gerepareerd en worden de eerste noten op de 'Amalia-viool' gespeeld door een van de leerlingen.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook