BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima bij jubileumviering Molukse gemeenschap

Koningin Máxima is donderdag 17 september bij de jubileumviering van de Molukse gemeenschap in Alphen aan de Rijn. Dit jaar bestaat de Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn vijftig jaar.

In 1965 vestigden de eerste Molukse gezinnen zich in de Bomenbuurt. De Molukse gemeenschap viert het jubileum met verschillende festiviteiten en activiteiten die worden georganiseerd door Stichting ‘Jajasan Alphen 1965-2015’. Doel van de stichting is het verzamelen en vastleggen van het cultureel erfgoed van de Molukse gemeenschap en herinneringen en tradities over te dragen aan toekomstige generaties.
 
Het cultureel erfgoed wordt vastgelegd in een gedenkboek ‘Van Ambon Manise naar de Bomenbuurt, 50 jaar Moluks erfgoed Alphen aan de Rijn’.
Op donderdag 17 september wordt het gedenkboek gepresenteerd tijdens een besloten bijeenkomst in de Lachai-Roi kerk.
 

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: