BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima leeft mee met dochter Amalia

Prinses Amalia beleeft deze week haar eerste dagen op de middelbare school. Koningin Máxima vertelde woensdag aan Shownieuws, na de opening van het Papageno Huis in Laren, dat het 'heel goed' gaat met haar oudste dochter.

"U weet, het is de eerste week. Dus het is allemaal wel heel spannend", zei de koningin. "Moeder leeft elke minuut mee", aldus koningin Máxima, die daarna in de auto stapte.

Prinses Amalia begon maandag in klas 1 van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Die school heeft ze eerder dit jaar zelf uitgekozen na een reeks kennismakingsbezoeken aan Haagse scholen. De prinses werd maandagochtend voor vertrek naar school door haar vader op de foto gezet en vastgelegd op video. Het filmpje dat koning  Willem-Alexander maakte bleek later een enorme hit op internet, het is al meer dan een miljoen keer bekeken.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: