BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent Papageno Huis in Laren

Koningin Máxima heeft woensdag het Papageno Huis in Laren geopend. Het huis is een initiatief van de Stichting Papageno die in 1997 door Aaltje en Jaap van Zweden is opgericht om kinderen en jongeren met autisme en aanverwante beperkingen te steunen.

In het Papageno Huis leren jongeren met autisme om zelfstandig te wonen en kunnen ze meedoen aan werkervaringsprogramma's en dagbesteding. Het restaurant in het huis biedt leer- en werkplekken voor jongeren met autisme. In het mini-theater vinden openbare voorstellingen en uitvoeringen plaats. Daarnaast worden er activiteiten aangeboden voor jongeren met en zonder autisme, zoals concerten, disco, muziektherapie en fitness. Kunst en muziek spelen in het huis een centrale rol.

Dirigent en violist Jaap van Zweden en zijn echtgenote Aaltje hebben vier kinderen. Eén van hun zoons is autistisch.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: