BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Sonja opent bijzondere school in Oslo

De Noorse koningin Sonja heeft maandag in Oslo een bijzondere nieuwe middelbare school, de Edvard Munch school, geopend. Bijzonder aan de school is dat leerlingen bij de samenstelling van hun studieprogramma ook de keuze hebben uit vakken als vormgeving, muziek, drama, houtbewerking en sieraden maken naast de gewone vakken.

De nieuwe school is gevestigd in het voormalige gebouw van de Nationale Academie voor Ambacht en Kunst. In de Edvard Munch zijn ook andere kleinere scholen opgegaan om de leerlingen een zo groot mogelijk aanbod te kunnen geven.

Terwijl koningin Sonja in de school was, begon haar man koning Harald zijn eerste volle werkdag na de zomervakantie met een reeks audiënties in het Koninklijk Paleis. De koning, een fanatiek zeiler, zal deze week ook drie dagen als jurylid aanwezig zijn bij zeilwedstrijden, de zogenoemde Kongens serieseilaser.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: