BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koninklijke familie op het water bij Sail Amsterdam

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters, prinses Beatrix, prinses Mabel en haar dochters Luana en Zaria waren zaterdagmiddag op het water te vinden bij Sail. Aan het bezoek van de Oranjes was vooraf geen ruchtbaarheid gegeven.

De royals voeren tegen 16.30 uur de IJhaven binnen op De Groene Draeck, het privéjacht van prinses Beatrix. Tijdens de vorige editie leidde een rondvaart van De Groene Draeck soms tot chaotische taferelen op het IJ omdat veel bootjes dichtbij probeerden te komen. Deze keer was De Groene Draeck dan ook omringd door politie- en beveiligingsboten. Koning Willem-Alexander stond gehuld in een blauw Sail-shirt op blote voeten aan het roer.

Het koninklijk gezelschap trok veel bekijks. Vanaf de bootjes en de wal werd hard gezwaaid en werden volop foto's gemaakt. De familie zwaaide terug en koningin Máxima legde de vele bootjes ook zelf vast op haar camera.

De koninklijke familie is een graag geziene gast op het nautische evenement. Willem-Alexander was in 2010 beschermheer van Sail. Hij legde deze functie neer toen hij koning werd, waarop zijn neef, prins Maurits, het roer overnam.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: