BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mannen misdragen zich bij graf prins Friso

Twee twintigers uit Almere hebben zich in juni misdragen op de begraafplaats van de Stulpkerk in Lage Vuursche. Op die begraafplaats naast Kasteel Drakensteyn ligt prins Friso begraven. Of de mannen het specifiek gemunt hadden op het graf van de prins kon het Openbaar Ministerie vrijdag nog niet zeggen.

Het graf van prins Friso is overigens niet beschadigd, aldus een woordvoerster van justitie. De mannen maakten deel uit van een groepje dat volgens het OM "rotzooi trapte" op de begraafplaats. De politie was hen al vrij snel op het spoor en ontbood de Almeerders op het bureau. Daar gaven ze hun wangedrag vrijwel meteen toe.

Drie groepsleden hadden niks strafbaars gedaan, aldus het OM. Wat er met de andere twee gaat gebeuren moet het OM nog beslissen. Mogelijk krijgen ze een geldboete of moeten ze excuses maken aan de nabestaanden. Dat zou onder meer de koninklijke familie zijn.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: