BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Mette-Marit geeft waterfles door aan Victoria

De Noorse kroonprinses Mette-Marit en de Zweedse kroonprinses Victoria hebben dit weekend een ceremoniële bijdrage geleverd aan de Climate Pelgrimage 2015. Dat is een wandeltocht van Noorwegen via Zweden naar Parijs. Daar vindt in december een klimaattop van de Verenigde Naties plaats.

De 'pelgrimstocht' is op 7 juni begonnen vanuit verschillende plaatsen. Zaterdag werd het stokje doorgegeven aan Zweden. Het 'stokje' is in dit geval een fles water die onderweg steeds wordt gevuld om aan te geven hoe belangrijk water is.

Prinses Mette-Marit overhandigde de fles op de grens tussen Noorwegen en Zweden op het traject tussen het Noorse Halden en het Zweedse Strömstad. Na afloop daarvan woonden ze samen een bijeenkomst bij in Strömstad. Daar vandaan wordt verder gelopen naar Parijs.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: