BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Oom van Belgische koningin Mathilde verdacht van oplichting

De 81-jarige oom van de Belgische koningin Mathilde, graaf Henri d'Udekem d'Acoz, moet voor de rechter verschijnen in een oplichtingszaak. Hij is door de Brusselse raadkamer verwezen naar de correctionele rechtbank, zo bevestigt het parket van Halle-Vilvoorde aan persbureau Belga.

De oud-burgemeester van Poperinge zou samen met zijn 51-jarige compagnon Hans Velle een koppel uit Vlaams-Brabant voor tienduizenden euro's hebben opgelicht. Eerder al kwamen de twee in opspraak omdat ze de eigenaar van landbouwgrond voor minstens 100.000 zouden hebben opgelicht. Zijn advocaat zei toen dat graaf Henri in zijn goedheid was misbruikt door Velle. Die zaak moet ook nog voorkomen.

De raadkamer is van oordeel dat er genoeg materiaal is voor een doorverwijzing naar de correctionele rechtbank. "Maar er is nog geen veroordeling", aldus het parket.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: