BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Paleis zwijgt over gezondheid koningin Paola

Belgische media die de afgelopen dagen bij het paleis hebben aangeklopt om meer te weten te komen over de gezondheid van koningin Paola hebben nul op rekest gekregen. Volgens een paleiswoordvoerder betreft het een privézaak en is geen uitleg verschuldigd.

Het Belgische hof kwam vorige week met de onverwachte mededeling dat koningin Paola de komende tijd op doktersadvies volledige rust moet houden.

Zelfs de verblijfplaats van koningin Paola en echtgenoot koning Albert werd niet prijsgegeven. Het paar heeft een vakantiehuis in Frankrijk, verblijft sinds de troonswisseling van 2013 steeds vaker in Paola's geboorteland Italië en is slechts onregelmatig op kasteel Belvédère in Laken, aan de rand van Brussel.

Hoewel koning Albert bij zijn aftreden beloofde deel te blijven uitmaken van het publieke leven, is daar in de praktijk weinig van terecht gekomen. Het koningspaar is in mei voor het laatst in het openbaar gezien. Deze week zou de onzichtbaarheid even worden opgeheven bij een driedaags bezoek aan de Biënnale in Venetië, maar dat uitstapje is komen te vervallen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: