BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Pierre Casiraghi trouwt voor kerk

Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo hebben elkaar zaterdagmiddag voor de tweede keer in korte tijd hun jawoord gegeven. De twee geliefden zijn nu ook voor de kerk getrouwd.

Pierre (27) en Beatrice (29) trouwden afgelopen zaterdag in het prinselijk paleis van Monaco al voor de wet. Een week later stonden de neef van prins Albert II en de telg uit de Italiaanse aristocratie weer voor het altaar. De kerkelijke inzegening van hun huwelijk vond plaats op het idyllische eilandje San Giovanni in het Lago Maggiore. Het bruidspaar zou voor het kleine privé-eilandje van de familie Borromeo hebben gekozen om paparazzi zoveel mogelijk te weren.

Prins Albert en prinses Charlène waren zaterdag de grote afwezigen bij de kerkelijke inzegening van het huwelijk Pierre Casiraghi en Beatrice Borromeo. Een week eerder was Albert nog gastheer geweest bij hun burgerlijk huwelijk. Dat werd gesloten in het prinselijk paleis in Monaco.

Dat Albert er niet was, was overigens niet zo verrassend. Zaken gingen voor het familiefeest. De vorst van Monaco is namelijk lid van het Internationaal Olympisch Comité en dat vergadert deze dagen in Kuala Lumpur. Albert was vrijdag bijvoorbeeld één van de weinig leden die kritische vragen stelde tijdens de slotpresentatie van Peking en Almaty die allebei de Olympische Winterspelen van 2022 wilden binnenhalen.

Behalve Charlène en Albert was de Monegaskische prinselijke familie wel compleet op de bruiloft, waar Beatrice Borromeo schitterde in een bruidsjurk van Armani Privé. Ook bij het grote feest na afloop in Rocca d'Angera, het familiekasteel van de Borromeo's aan het Lago Maggiore, droeg de bruid een jurk van Armani. Een week eerder had ze nog gekozen voor de andere grote naam uit de Italiaanse modewereld, Valentino.

Een gastenlijst werd door het bruidspaar niet vrijgegeven, maar bij het overbrengen van de genodigden naar het kasteel kon een aantal toch worden gespot. Onder hen het Noorse kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit, met Mette-Marits zoon Marius, prins Félix en prinses Claire van Luxemburg, prinses Maria Annunciata van Liechtenstein en tal van Italiaanse beroemdheden.

Na de ceremonie stond een minicruise over Lago Maggiore op het programma. Het huwelijk werd afgesloten met een receptie in Rocca d'Angera, een kasteel aan de oever van het meer dat sinds donderdag gesloten is voor publiek. Voor de feestelijkheden waren naar verluidt ongeveer zeshonderd mensen uitgenodigd, onder wie talloze beroemdheden.

Bekijk hier de foto's

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: