BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Carl Philip en prinses Sofia brengen kennismakingsbezoek aan Värmland

Prins Carl Philip en zijn kersverse echtgenote prinses Sofia beginnen woensdagmiddag aan een tweedaags kennismakingsbezoek aan Värmland. Het prinselijk paar heeft als extra titel hertog en hertogin van Värmland.

De aan Noorwegen grenzende Zweedse provincie is de eerste die het in juni getrouwde paar op visite krijgt. Värmland telt 272.000 inwoners en is 17.591 vierkante kilometer groot.

Carl Philip en Sofia gaan eerst naar de gemeente Arvika, waar zij het nieuwe natuurreservaat Byamossarna als beschermpaar officieel zullen openen. Na de opening volgt een rondleiding door het natuurpark.

Aan het einde van de middag is er in Sunne aandacht voor Mårbacka, het huis van de auteur Selma Lagerlöf. 's Avonds worden Carl Philip en Sofia verwacht in Karlstad, waar ze in de residentie van de provinciegouverneur Kenneth Johansson een diner aangeboden krijgen met zestig medegasten. Donderdag gaat het bezoek dan verder in Karlstad.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: