BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry support deelnemers Walk of Britain

Gesteund door prins Harry zijn zes veteranen van de oorlog in Afghanistan dit weekend begonnen aan de Walk of Britain, een loop van 1000 mijl (ongeveer 1600 kilometer) door Groot-Brittannië. De prins heeft de deelnemers veel succes gewenst.

Vijf mannen en een vrouw zijn zaterdag in het Schotse dorp Dufftown begonnen en zullen behalve Schotland ook Engeland en Wales doorkruisen om uiteindelijk op 1 november bij Buckingham Palace in Londen aan te komen.

Deze Walk of Britain vestigt de aandacht op het werk van de organisatie Walking With The Wounded. Prins Harry is beschermheer van deze stichting die veteranen helpt een nieuw bestaan op te bouwen. Tijdens verschillende etappes van de loop zullen zich andere veteranen bij de groep wandelaars aansluiten.

Prins Harry heeft begin dit jaar aangekondigd een stuk met de veteranen mee te willen lopen. Het is niet bekend wanneer hij dat wil doen. De prins verblijft deze zomer in het zuiden van Afrika om in natuurparken te helpen bij het beschermen van wilde dieren.

Medio september keert prins Harry terug naar Groot-Brittannië waar hij als vrijwilliger aan de slag gaat om gewonde soldaten te helpen met revalideren. Daarnaast pakt hij dan koninklijke taken op. Zo treedt hij volgende maand op als erevoorzitter tijdens het WK rugby. In het najaar bezoekt hij de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Lesotho.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook