BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Maurits met gezin op slotdag van Sail

Prins Maurits heeft zondagmiddag op het IJ in Amsterdam de traditionele vlootschouw van Sail afgenomen. Ter hoogte van het KNSM-eiland voeren zo'n honderd historische schepen langs het zeilschip De Groene Draeck.

Rond 15.30 uur zondagmiddag verlieten de eerste tall ships en andere bijzondere vaartuigen de haven van Amsterdam. De Russische driemaster Mir leidde de zogeheten Thank You-Parade van Sail. Langs de kades stond veel publiek om de bemanningen te bedanken en uit te zwaaien. Het was de eerste keer dat de schepen van Sail in georganiseerd verband de hoofdstad verlaten.

De vlootschouw was een van de hoogtepunten van Sail. Vijf jaar geleden nam Willem-Alexander de vlootschouw af, als beschermheer van het nautische spektakel. Toen hij koning werd, droeg hij het stokje over aan zijn neef Maurits. Ook prinses Marilène en hun kinderen Felicia, Anna en Lucas waren aan boord op de lemsteraak van prinses Beatrix. Prins Maurits droeg het uniform van kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook