BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William krijgt nieuwe tennisbaan

Prins William heeft toestemming een nieuwe tennisbaan aan te leggen naast zijn huis Anmer Hall op het koninklijk landgoed Sandringham bij Norfolk. Dat meldde de Daily Express donderdag. Het stadsdeel King's Lynn & West Norfolk heeft de plannen goedgekeurd.

De tennisbaan van kunstgras vervangt een oudere, in onbruik geraakte tennisbaan iets dichter bij de woning. Die wordt weggehaald en er komt een uitbreiding van de achtertuin voor in de plaats, aldus de aanvraag die namens William en echtgenote Catherine werd gedaan.

Tegen de plannen werden geen bezwaarschriften ingediend. Voor de nieuwe tennisbaan moet een aantal bomen wijken, maar dat is vanaf de openbare weg niet te zien en de bomen hebben geen bijzondere waarde. Sterker nog, een als giftig omschreven goudenregen moet ook worden omgezaagd.

Verschillende Britse media berichtten eerder deze week al over de giftige boom. De bladen schreven dat William en Catherine goed moeten uitkijken als ze hun twee kinderen, George en Charlotte, laten buitenspelen bij Anmer Hall.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: