BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Charlotte op Australische postzegel

Ter gelegenheid van de recente geboorte van prinses Charlotte geven de Australische posterijen volgende week een speciale postzegel uit.

Op de postzegel is het dochtertje van prins William en hertogin Catherine afgebeeld bij haar eerste 'publieke optreden', het verlaten van het ziekenhuis na de geboorte. De zegel is voor binnenlands gebruik en heeft een frankeerwaarde van 70 Australische cent, aldus de bekendmaking.

Australia Post verwacht veel belangstelling voor de uitgave, zoals er ook veel vraag was naar de postzegel die werd uitgebracht bij de geboorte van Charlotte's broertje prins George. De Britse koninklijke familie is bij verzamelaars in veel landen favoriet.

De Britse koningin Elizabeth is ook koningin van Australië. Prinses Charlotte is na haar opa prins Charles, vader prins William en broertje George vierde in de lijn van troonopvolging van Australië.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!

Lees ook