BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mette-Marit mist VN-bijeenkomst door ongeluk

De Noorse kroonprinses Mette-Marit was eerder deze week betrokken bij een aanrijding en moest daarom verstek laten gaan bij een bijeenkomst van een vrouwenorganisatie van de Verenigde Naties. Het ging om een klein, 'totaal niet dramatisch' auto-ongeluk, liet een woordvoerder van het Noorse hof weten aan de krant Aftenposten.

Toch besloot Mette-Marit het dinsdag, na de aanrijding, rustig aan te doen. In haar plaats woonde haar man, kroonprins Haakon, de bijeenkomst bij. Woensdag heeft Mette-Marit al haar werkzaamheden weer opgepakt.

Of Mette-Marit klachten had na het ongeval, is niet bekend. De kroonprinses heeft wel al langer last van haar nek. Ze ging in 2008 onderuit tijdens een bezoek aan Oekraïne en hield nekklachten over aan haar val. In 2013 ging ze onder het mes vanwege een verschoven wervel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: