BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mette-Mart op pad met prinses Victoria

De Noorse kroonprinses Mette-Marit en de Zweedse kroonprinses Victoria wonen op 22 augustus een evenement bij dat in het teken staat van de Climate Pelgrimage 2015. Dat heeft het Noorse hof woensdag bekendgemaakt. Het evenement wordt gehouden in de Noorse plaats Halden.

De Climate Pelgrimage is een wandeltocht van Noorwegen via Zweden naar Parijs. Daar vindt in december een klimaattop plaats. De 'pelgrimstocht' is op 7 juni begonnen vanuit verschillende plaatsen. De bedoeling is dat de deelnemers op 15 augustus in Oslo aankomen, maar er zijn ook routes die de kustlijn van Noorwegen volgen en van daaruit verdergaan. Onderweg zullen er verschillende evenementen plaatsvinden.

Op 22 augustus wordt het stokje doorgegeven aan Zweden. Het 'stokje' is in dit geval een flesje water dat onderweg steeds wordt gevuld om aan te geven hoe belangrijk water is. De overdracht gebeurt op 22 augustus in Halden. Daarvandaan wordt verder gelopen richting Parijs.

Bron: ANP