BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Sofia krijgt hulp van hofdame

Prinses Sofia krijgt hulp van hofdame Kirstine von Blixen-Finecke met haar nieuwe rol als prinses van de Zweedse koninklijke familie. Kirstine von Blixen-Finecke werkte hiervoor jarenlang als één van de hofdames van koningin Silvia.

De prinses heeft een volle agenda de komende tijd en kan daarbij wel wat assistentie gebruiken. Zo vergezelt ze haar man prins Carl Philip volgende week op een tweedaagse trip naar Värmland. Het paar is hertog en hertogin van Värmland. Het is dan ook een kennismakingsbezoek aan de streek waar Carl Philip en Sofia hun titel aan ontlenen.

De 30-jarige Sofia trouwde op 13 juni dit jaar met prins Carl Philip (36). Het huwelijk werd voltrokken in de kapel van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Namens Nederland was koningin Máxima aanwezig bij de feestelijkheden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: