BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Speciale mis op sterfdag prins Carlos Hugo

Het overlijden van prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma wordt volgende week dinsdag in het Italiaanse Parma herdacht tijdens een speciale heilige mis in de basiliek Santa Maria della Steccata. Dat is dinsdag namens de koninklijke familie Bourbon-Parma bekendgemaakt.

Prins Carlos Hugo, ex-echtgenoot van prinses Irene, was hertog van Parma en Piacenza. Na zijn overlijden op 18 augustus 2010 in een ziekenhuis in Barcelona, werd hij uiteindelijk bijgezet in deze Parmezaanse basiliek.

De kerk is ook de thuisbasis van de dynastieke ridderorden van het koninklijke en hertogelijke Huis Bourbon-Parma. De leden van de orden zijn dan ook in het bijzonder uitgenodigd de mis voor 'Carlo Ugo di Borbone Parma', zoals de prins in het Italiaans heet, bij te wonen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers:

Het laatste nieuws in je mailbox!

Schrijf je in en ontvang elke vrijdag de nieuwsbrief van Blauw Bloed!