BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Thaise koning Bhumibol behandeld voor waterhoofd

Koning Bhumibol is door doktoren behandeld voor een waterhoofd. Ook heeft hij een luchtweginfectie. Dat heeft het koninklijk paleis in Thailand bekendgemaakt. Het is de tweede officiële verklaring van het paleis over de gezondheidstoestand van de 87-jarige koning sinds hij eind mei weer werd opgenomen.

Uit onderzoeken bleek onlangs dat Bhumibol een waterhoofd had, maar de behandeling ervan lijkt te hebben aangeslagen. Een nieuwe scan toonde op 5 augustus aan dat het hersenvochtgehalte bijna is genormaliseerd. De behandeling gaat door tot de waarden helemaal normaal zijn, aldus het paleis.

's Werelds langst regerende monarch - Bhumibol kwam in 1946 op de troon - kwam begin mei uit het ziekenhuis. Daar had hij zeven maanden gelegen nadat er complicaties waren ontstaan na een operatie vorig jaar. Later die maand keerde de vorst weer terug naar het ziekenhuis.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: