BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

De koning ontmoet oprichtsters Stichting SeniorenStudent

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 24 september een bezoek gebracht aan Stichting SeniorenStudent in Amsterdam.

Bij dit maatjesinitiatief is een student gedurende een jaar gekoppeld, als coach, mentor of maatje aan een oudere. Samen ondernemen ze activiteiten en werken daarnaast ook aan het vergroten van de zelfredzaamheid en het sociale netwerk van de oudere. Het leren kennen van andere mensen en het bezoeken van activiteiten in de eigen buurt staan daarbij centraal. Met die insteek wil de stichting zorgen dat senioren ook na het traject minder eenzaam zijn.

Door vergrijzing en bezuinigingen is eenzaamheid bij ouderen een zorg, met name voor senioren met weinig financiële middelen. Stichting SeniorenStudent is opgericht om juist voor die groep ouderen iets te betekenen.

Koning Willem-Alexander sprak tijdens het bezoek met de oprichtsters en betrokkenen bij de stichting over het initiatief. Senioren en studenten vertelden over de betekenis van de samenwerking in hun leven.

De oprichtsters van Stichting SeniorenStudent wonnen in mei 2015 een prijs uit het Fonds Soldaat van Oranje. Dit fonds is bij het Oranje Fonds ondergebracht. De prijs bekroont jaarlijks jonge mensen die, net als de Soldaat van Oranje, in actie komen om een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: