BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Dikke knuffel voor koningin Letizia bij schoolbezoek

De Spaanse koningin Letizia heeft maandag gepleit voor een beter onderwijssysteem, waar zaken als doorzettingsvermogen, leergierigheid en normbesef centraal staan. De hele onderwijswereld zou zich daarvoor moeten inzetten, aldus de echtgenote van koning Felipe.

Ter gelegenheid van de start van het nieuwe schooljaar bracht koningin Letizia een bezoek aan een school in Palencia. De vorstin hield haar toespraak op de Marques de Santillana School, een instituut dat bekendstaat om de extra aandacht voor culturele diversiteit, minderheden en studenten met extra behoeften.

Naast een rondleiding door het gebouw ontmoette de koningin leerlingen en nam ze onder meer een geschilderd portret van haar dochter Leonor in ontvangst. Van de kinderen kreeg ze een papieren boeket.

Koningin Letizia sprak in de korte toespraak haar waardering uit voor leerkrachten die 'ons de ogen hebben geopend, ons hebben geleerd om verder te kijken'.


Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: