BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een passende jurk voor koningin Máxima: wat vindt u?

Al zo'n 200 jaar wringen koninginnen en prinsessen zich in de meest fraaie en extravagante jurken. Sommige onvergetelijk; zoals de inhuldigingsjurk van koningin Máxima.

Dit pronkstuk, ontworpen door Jan Taminiau, is momenteel te bewonderen in het Gemeentemuseum Den Haag. De jurk is onderdeel van de expositie 'Ode aan de Nederlandse mode', waar deze natuurlijk ook niet mag ontbreken. Het is bijzonder dat het Gemeentemuseum kans heeft gezien de jurk op de expositie te krijgen. Maxima heeft de jurk (zonder mantel) dit voorjaar nog gedragen bij het staatsbezoek aan Denemarken.

De tentoonstelling laat een overzicht zien van de Nederlandse modegeschiedenis. Naast jurken van Jan Taminiau, Viktor & Rolf en Iris van Herpen staan er werken van vele andere Nederlandse modeontwerpers die internationale waardering oogsten. Het is de grootste overzichtstentoonstelling van de Nederlandse mode tot nu toe! Te zien tot en met 7 februari 2016.

Blauw Bloed zag tijdens haar bezoek aan het museum vele jurken die geschikt zouden zijn voor onze koningin. Welke van de drie onderstaande jurken uit de expositie vindt u het meest passen bij koningin Máxima?

N.B.
Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen op deze poll.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: