BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Een sportieve zondag voor koninklijke familie België

De Belgische koning Filip en zijn gezin zijn ook dit jaar op de fiets gestapt om in Brussel te profiteren van autoloze zondag. Vanuit het paleis reed de koninklijke familie naar het Jubelpark, waar een Paralympisch 'dorp' is ingericht. Dat is gedaan om aandacht te vestigen op de Paralympische Spelen die over iets meer dan een jaar plaatsvinden in Rio de Janeiro.

Het publiek kan in het park Belgische paralympische atleten ontmoeten en zelf ook een aantal sporten beoefenen, zoals boccia, rolstoelbadminton, handbike, goalbal en rolstoeltennis. Het koningspaar mengde zich vrijelijk onder de belangstellenden en maakte een praatje met atleten die volgend jaar uitkomen in Rio.

De kinderen van koning Filip en koningin Mathilde lieten zich de kans om te sporten niet ontnemen. Zo probeerden de prinsen Emmanuel en Gabriël hun kansen bij het rolstoeltennis. Dat inspireerde ook Filip om het tennisracket ter hand te nemen en vanuit een rolstoel een balletje te slaan. Ook boccia werd beoefend, een precisie spel met ballen voor mensen met een ernstige beperking.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: