BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

'Extremist' wilde roodharige koning op Britse troon

Een 37-jarige man is dinsdag door een rechtbank schuldig bevonden aan het voorbereiden van een aanslag op de Britse troonopvolger prins Charles. Het doel was prins Harry op de troon te brengen. De motivatie was dat er een roodharige koning moest komen. De man is zelf ook roodharig en vond dat mensen met die haarkleur worden benadeeld. De strafmaat wordt pas begin november bepaald.

Volgens berichten in de Britse media wilde de man na Harry's vader Charles ook zijn broer prins William (nr. 2) en diens kinderen George (nr. 3) en Charlotte (nr. 4) uit de weg ruimen, net zo lang tot prins Harry, momenteel de vijfde in lijn van troonopvolgers, de troon kon bestijgen.

Na het eerste proces tegen de man in mei kon de jury niet tot een oordeel komen. Dit keer lukte dat wel, al erkende de rechter dat het om een "zeldzame zaak ging, met een zeer zeldzame verdachte". De roodharige had onder meer in zijn dagboek de aanslag op Charles, die hij wilde doodschieten, beschreven. Hij bleek ook chemicaliën te hebben om de aanslagen daarna te kunnen uitvoeren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: