BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Hertogin Catherine bezoekt vrouwengevangenis

De hertogin van Cambridge heeft vrijdag voor het eerst in haar leven een vrouwengevangenis bezocht. Ze zag daar met eigen ogen hoe vrouwelijke gedetineerden die verslaafd zijn aan drugs of alcohol hulp krijgen van de organisatie Rehabilitation of Addicted Prisoners Trust (RAPt).

Kate sprak gevangenen die haar vertelden hoe ze verslaafd zijn geraakt en wat voor invloed hun verslaving heeft gehad op de misdaad die ze begingen. ''Verslaving ligt aan de basis van zoveel sociale kwesties. Drugsgebruik kan zo'n destructieve rol spelen in kwetsbare levens'', zei ze.

"Het kan grote gevolgen hebben als het niet lukt om in een vroeg stadium problemen in mensenlevens op te lossen'', aldus de hertogin. "Ik ben de mensen dankbaar die mij hun persoonlijke verhalen wilden vertellen."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: