BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Jarige prins Harry laat vliegtochtje voorbijgaan

Prins Harry kon dinsdag, op zijn 31e verjaardag, toch niet meevliegen met een Brits jachtvliegtuig. Door een technische fout kon een van de vliegtuigen niet opstijgen voor de ceremoniële vlucht ter nagedachtenis aan de Slag om Engeland.

De Britse krant Express schrijft dat de prins zijn plaats in het vliegtuig daarom heeft afgestaan. "De prins heeft zijn plek weggegeven en er daarmee voor gezorgd dat de 95-jarige veteraan Tom Neill en twee andere veteranen wel mee konden vliegen", laat een woordvoerder van Kensington Palace weten.

In plaats van meevliegen heeft de jarige prins vanaf Goodwood Aerodrome gekeken naar de vliegtuigen. De vlucht waar zo'n veertig gevechtsvliegtuigen aan mee deden, werd volgens Express twee uur uitgesteld. Het weer was namelijk te slecht om eerder op te stijgen.

De jongste zoon van prins Charles is pas net weer terug in Engeland. Hij verbleef de afgelopen maanden in Afrika waar hij zich onder meer hard maakte voor natuurbehoud en de strijd tegen de illegale handel.

De komende weken pakt prins Harry zijn koninklijke taken weer op en gaat hij aan de slag als vrijwilliger om gewonde soldaten te helpen met revalideren. Vanaf vrijdag treedt hij op als erevoorzitter tijdens het WK Rugby dat zes weken lang in Engeland wordt gespeeld.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: