BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning bezoekt Inspectoraat-Generaal der Krijgsmacht

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag 16 september op Landgoed de Zwaluwberg in Hilversum een werkbezoek gebracht aan het Inspectoraat-Generaal der Krijgsmacht ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan.

De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK) adviseert de top van het departement van Defensie over interne aangelegenheden als gevolg van het defensiebeleid en de uitvoering hiervan. De IGK legt hiervoor werkbezoeken af en doet onderzoek. Daarnaast bemiddelt de IGK bij arbeidsconflicten van (oud) militairen en burgermedewerkers bij defensie. De IGK is ook Inspecteur der Reservisten en Inspecteur der Veteranen. Bij de veteranen staan nazorg, maatschappelijke erkenning en waardering centraal.

De koning had een ontmoeting met luitenant-generaal B.H. Hoitink MSc., Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht, en sprak met zijn medewerkers onder meer over hun werkzaamheden. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan worden er dit jaar seminars, lezingen en andere bijeenkomsten georganiseerd waarbij de thema's vernieuwing, jeugd en toekomst centraal staan.

Op 13 september 1945 werd prins Bernhard benoemd tot de eerste Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Koning Willem-Alexander woonde tijdens zijn bezoek ook een kleine ceremonie bij waarbij de toenmalige standaard van prins Bernhard als eerbetoon een plek heeft gekregen in de centrale hal van Landgoed de Zwaluwberg.

 

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: