BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Filip bezoekt asielzoekerscentrum

De Belgische koning Filip heeft donderdag een bezoek gebracht aan een asielzoekerscentrum van het Rode Kruis in Belgrade, een deelgemeente van Namen. Dat heeft het Belgische hof bekendgemaakt.

Het hof heeft ook foto's van het bezoek gedeeld via het Twitteraccount van het Belgische koningshuis. De koning kwam volgens persbureau Belga rond 16.00 uur aan. Toen waren staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken en de Naamse bestuurder Anne Barzin al gearriveerd. Tijdens zijn bezoek sprak Filip met vrijwilligers en werknemers van het Rode Kruis. Hij woonde ook een werkvergadering bij. Daarna ontmoette de koning ook nog een aantal asielzoekers.

Er verblijven momenteel 145 asielzoekers in het centrum waar de koning een bezoek bracht. Dat zijn vooral mannelijke Syriërs, Eritreeërs en Somaliërs. Donderdagavond worden er nog zo'n vijftig asielzoekers verwacht.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: