BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning opent virtuele geleidehondenbeleving

Koning Willem-Alexander opent woensdagmiddag 4 november 2015 de eerste geleidehondenbeleving bij KNGF Geleidehonden in Amstelveen. De Koning maakt als eerste een virtuele wandeling met een geleidehond. De geleidehondenbeleving is gerealiseerd ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van KNGF Geleidehonden.

De beleving bij het opleidingsinstituut in Amstelveen is bedoeld om inzicht te geven in de toegevoegde waarde van de blindengeleidehond voor zijn baas. Naast een virtuele wandeling met een geleidehond kan de bezoeker een tentoonstelling en video’s bekijken over het verleden, het heden en de toekomst van de geleidehond in Nederland.
 
KNGF Geleidehonden wil mensen met een beperking een beter leven geven met een speciaal opgeleide hond waarmee zij hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid vergroten. Sinds de oprichting in 1935 zijn duizenden honden geschoold voor blinde en zeer slechtziende mensen. De jarenlange opgedane kennis  en ervaring wordt tegenwoordig ook gebruikt en ingezet bij mensen met andere handicaps: bijvoorbeeld mensen met een motorische beperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS of kinderen met autisme.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: