BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning reikt prijs voor schilderkunst uit

Koning Willem-Alexander reikt vrijdagmiddag 9 oktober weer de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Vier jonge kunstenaars ontvangen deze aanmoedigingsprijs, een bedrag van 6.500 euro.

Het Koninklijk Paleis Amsterdam maakte dinsdag bekend dat ruim 220 kunstenaars dit jaar werk instuurden. De prijs is bedoeld om jong talent op het gebied van schilderkunst te stimuleren.

Na de feestelijke uitreiking opent Willem-Alexander de tentoonstelling van de winnende werken en een selectie uit de overige ingezonden schilderijen. Publiek kan van 10 oktober tot en met 15 november in het paleis terecht om de expositie te bezichtigen.

De Koninklijke Prijs is in 1871 door Koning Willem III ingesteld als Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst. Na koning Willem III hebben de koninginnen Emma, Wilhelmina, Juliana en Beatrix en koning Willem-Alexander deze traditie voortgezet.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: