BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Letizia viert haar verjaardag met Obama's

Koningin Letizia viert dinsdag haar 43e verjaardag met haar man koning Felipe in de Verenigde Staten, waar het Spaanse koningspaar begint aan een vierdaags bezoek. Op de eerste dag staat onder meer een ontvangst op het Witte Huis op het programma.

Koning Felipe heeft op het Witte Huis een onderhoud met president Barack Obama. Koningin Letizia neemt met first lady Michelle Obama een kijkje in de moestuin.

De Spaanse gasten beginnen de dag even buiten Washington, in Mount Vernon, de woonplaats van de eerste Amerikaanse president George Washington. In de nationale bibliotheek over George Washington geeft het koningspaar als cadeau een replica van de geloofsbrieven van de eerste Amerikaanse ambassadeur aan het hof van koning Carlos IV, brieven die destijds zijn ondertekend door Washington.

Na het bezoek aan het Witte Huis heeft koning Felipe in het Capitool een ontmoeting met leden van de commissie van Buitenlandse Zaken van de Amerikaanse Senaat. Dinsdagavond is er een ontvangst voor de Spaanse gemeenschap in Washington DC.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: