BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima draagt jurk van Jan Taminiau

Koningin Máxima heeft dinsdag tijdens Prinsjesdag opnieuw gekozen voor een japon van de Nederlandse ontwerper Jan Taminiau.

De jurk heeft een lichte kleur en op de rok is een print te zien. Een medewerker van Taminiau omschrijft de print als een 'paradijselijk tafereel'. De japon is geïnspireerd op de Japanse kamer in Huis ten Bosch. Koningin Máxima heeft ervoor gekozen om geen hoed bij haar jurk te dragen. Ze droeg aan een kant van het haar wel een decoratie van bloemen.

Prinses Laurentien koos dit jaar voor een groene japon met zigzagpatroon en opengewerkte mouwen van Hardies. In tegenstelling tot koningin Máxima had de prinses wel een hoed op. Ze koos voor een nudekleurige variant. Haar schoenen hadden dezelfde kleur. Vorig jaar koos prinses Laurentien, die vaker kleurrijke kleding draagt, nog voor een japon van het Duitse merk Talbot Runhof.

Koningin Máxima droeg vorig jaar een rode japon van het Italiaanse modehuis Valentino. De goudkleurige jurk, van Jan Taminiau, die ze op Prinsjesdag 2013 aanhad, droeg ze vorig jaar ook eens tijdens het staatsbezoek aan Japan.

Prinsjesdag: Koning spreekt troonrede uit (POOL)

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: