BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima op pad voor openingen

Koningin Máxima heeft dinsdag twee openingen bijgewoond in Amsterdam. Het vernieuwde Museum Ons' Lieve Heer op Solder was de eerste stop voor de koningin.

De restauratie en herinrichting van het zeventiende-eeuwse huis met de verborgen zolderkerk is afgerond en het museum heeft een nieuw entreegebouw. Het nieuwe pand en het historische huis zijn via een ondergrondse passage met elkaar verbonden. De nieuwbouw heeft een museumwinkel, een café en een educatieve ruimte voor onderwijsprogramma's over actuele thema's als religieuze diversiteit en tolerantie.

Vervolgens opende koningin Máxima het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in de hoofdstad. Het centrum richt zich met name op de financiële educatie van jongeren. Bezoekers kunnen door middel van games, filmpjes en een speurtocht ontdekken wat DNB doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financiën.

Na de officiële opening kreeg de koningin een rondleiding door het Bezoekerscentrum, waarbij studenten de interactieve onderdelen demonstreerden. Vervolgens sprak koningin Máxima, die erevoorzitter is van platform Wijzer in geldzaken, met betrokkenen over het belang van financiële educatie en de rol van DNB daarin.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: