BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Máxima opent nieuw Bezoekerscentrum De Nederlandsche Bank

Koningin Máxima opent dinsdagmiddag 22 september 2015 het nieuwe Bezoekerscentrum van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam. Het Bezoekerscentrum draagt op diverse manieren bij aan financiële educatie, één van de verantwoordelijkheden van DNB.

Het centrum richt zich met name op financiële educatie van jongeren. In het centrum kunnen bezoekers op interactieve wijze, door middel van games, filmpjes en een speurtocht, ontdekken wat DNB doet en wat de invloed hiervan is op hun eigen financiën. Groepen, veelal scholieren, kunnen een rondleiding krijgen, waarbij zij in competitieverband de diverse werkterreinen van DNB verkennen, zoals toezicht, monetair beleid, betalingsverkeer en economisch advies. Omdat het nieuwe Bezoekerscentrum – in tegenstelling tot het vorige centrum – vrij toegankelijk is, kan DNB een bredere doelgroep bereiken.
 
Na de officiële opening krijgt koningin Máxima een rondleiding door het Bezoekerscentrum, waarbij studenten de interactieve onderdelen demonstreren. Afsluitend spreekt zij met betrokkenen over het belang van financiële educatie en de rol van DNB daarin.
 
Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken. Vanuit deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en het verstandig omgaan met geld. Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën waarin partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid, en voorlichtings- en consumentenorganisaties samenwerken aan het bevorderen van verantwoord financieel gedrag in Nederland.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: