BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningin Sofia voorgedragen voor Nobelprijs voor de Vrede

Koningin Sofia van Spanje is voorgedragen voor de Nobelprijs voor de Vrede. Dit vanwege haar tomeloze inzet voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. De voordracht is gedaan door een vooraanstaande Amerikaanse universiteit, meldden Spaanse media, al konden ze de naam van de universiteit niet noemen.

Het bericht werd in Malaga bevestigd tijdens het woensdag afgesloten internationale congres over onderzoek en innovatie naar neurodegeneratieve ziekten, zoals Parkinson en Alzheimer. Koningin Sofia was bij dat congres aanwezig.

De Amerikanen zouden onder de indruk zijn van haar jarenlange inzet en steun voor wetenschappelijk onderzoek. De Vredesprijs wordt jaarlijks uitgereikt in Oslo. Op 9 oktober wordt bekendgemaakt wie dit jaar de prijs heeft gewonnen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: